Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/starshot/public_html/strannopriemnitsa-oreshak.com/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Орешак и региона

Троянски манастир "Успение Богородично"

10478213 728851780505735 2308672375338578289 n

(1км от хотела)
Манастирът е основан около 1600 г., възможно е и преди това. Предание говори за монаси от Атон, които отивали във Влашко със светинята на манастира - чудотворната икона на Богородица Троеручица, която е копие на старата чудотворна икона в Хилендарския манастир. Днес манастирът е отворен за посетители и предлага достъп до музея на Васил Левски.

Национално изложение на народните и художествени занаяти

 NIZHI

(1км от хотела)
Това е единственото изложение в страната, което е събрало на едно място произведения на български майстори от всички етнографски области на България. Изложението включва девет изложбени зали на площ от 4200 кв. м. Експозицията представя уникални дърворезби, традиционни български ръчно изработени черги, китеници, рогозки, изделия от керамика, медни съдове, плетива и бродерии.

Махала "Баба Стана"

mahala Baba Stana

Махалата "Баба Стана" се намира на 30 минути ходене от хотела. Има възможност да се стигне и с кола. Махалата, от която е произлязло село Орешак, е чудесно място за разходка и разглеждане на автентични български къщи, красивият параклис и реставрираното килийно училище.

Скит "Свети Никола"

skit Sv.Nikola

Скитът "Свети Никола", основан през 1785, се намира на 45 минути пеша от хотела. Пътека в гората ще Ви отведе до това старинно райско кътче, а табели и хитро разположени каменни надписи, ще привличат вниманието Ви и ще Ви дават сила да се "преборите" с баира. Прекрасно място за разходка и пикник.

Природонаучен музей в с. Черни Осъм

Prirodonauchen muzei selo Oreshak

(3км от хотела)
Музеят се състои от три експозиционни зали, в които са представени повече от 700 животински вида от Средна Стара планина. В двора на музея е изградена „Зелена класна стая“. В нея са представени меча бърлога, вълчо леговище, алпинеум с планински цветя и кръговратът на веществата в природата.

Конна база Троян

konna baza Troyan

Базата предлага квалифициран инструктор за индивидуално и групово обучение по конна езда в манеж или разходка в гората с елитни породи коне.За повече информация можете да се обърнете към рецепцията на хотела.

Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка"

vajen park Katerichka Troyan

Паркът представлява система от различни елементи (греди, въжени стълби, въжета), монтирани между дърветата във вековна букова гора. Преминаването по парка е свързано с много емоции, адреналин и може да се извърши от всеки след оборудване с алпийска екипировка, инструктаж за безопасност и под зоркия поглед на инструктора.

Крушунски водопади, с. Крушуна

Kruchunski vodopadi

(70км от с. Орешак)
Живописната местност е прекрасно и прохладно място за разходка през летните месеци. Горската пътека ще Ви води покрай красивите водопади и запазени ниши и килии, които някога били обитавани от манаси от Крушунската обител.

Тенис на корт

Tennis

На 15 минути от хотела се намират тенис кортовете в с. Орешак. Има възможност да бъдат направени единични резервации както и да се запазват часове с индивидуален треньор. Цената на час е 15лв.

гр.Троян

Troyan

В града може да посетите: архитектурният ансамбъл около къщата на Власи Власковски в която се помещава музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства.

2logo