explore

Орешак и района

Семеен хотел “Странноприемница” се намира в село Орешак, на 2 минути път с автомобил от Троянския манастир. Град Троян се намира на 8 км., а град Ловеч – на около 40 км. За любителите на зимните спортове на 35 км от хотела се намира местността Беклемето, където има на разположение 2 ски писти.

Троянски Манастир

(1км от хотела),
Манастирът е основан около 1600 г., възможно е и преди това. Предание говори за монаси от Атон, които отивали във Влашко със светинята на манастира - чудотворната икона на Богородица Троеручица, която е копие на старата чудотворна икона в Хилендарския манастир.

Беклемето

Беклемето е името на живописна местност в Троянския Балкан, която се издига на 1360 метра надморска височина и е разположен на около 20 км. от град Троян. Беклемето има три ски писти с дължина 2.5 км, които разполагат с влекове, ски гардероби, моторни шейни и др. Ако ви се карат ски, това е мястото за Вас.

Град Троян

В града може да посетите: архитектурният ансамбъл около къщата на Власи Власковски в която се помещава музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства.

Изложение на
народни занаяти

(1км от хотела)
Това е единственото изложение в страната, което е събрало на едно място произведения на български майстори от всички етнографски области на България. Изложението включва девет изложбени зали на площ от 4200 кв. м.

Конна База - Троян

Базата предлага квалифициран инструктор за индивидуално и групово обучение по конна езда в манеж или разходка в гората с елитни породи коне.За повече информация можете да се обърнете към рецепцията на хотела.

Природнонаучен Музей

(3км от хотела)
Музеят се състои от три експозиционни зали, в които са представени повече от 700 животински вида от Средна Стара планина. В двора на музея е изградена „Зелена класна стая“. В нея са представени меча бърлога, вълчо леговище, алпинеум с планински цветя и кръговратът на веществата в природата.

Атракционен въжен парк "КАТЕРИчка"

Паркът представлява система от различни елементи (греди, въжени стълби, въжета), монтирани между дърветата във вековна букова гора. Преминаването по парка е свързано с много емоции, адреналин и може да се извърши от всеки след инструктаж за безопасност и под зоркия поглед на инструктора.

Тенис На Корт

На 15 минути от хотела се намират тенис кортовете в с. Орешак. Има възможност да бъдат направени единични резервации както и да се запазват часове с индивидуален треньор.

Махала "Баба Стана"

Махалата "Баба Стана" се намира на 30 минути ходене от хотела. Има възможност да се стигне и с кола. Махалата, от която е произлязло село Орешак, е чудесно място за разходка и разглеждане на автентични български къщи, красивият параклис и реставрираното килийно училище.

Скит "Св. Никола"

Скитът "Свети Никола", основан през 1785, се намира на 45 минути пеша от хотела. Пътека в гората ще Ви отведе до това старинно райско кътче, а табели и хитро разположени каменни надписи, ще привличат вниманието Ви и ще Ви дават сила да се "преборите" с баира. Прекрасно място за разходка и пикник.